Підсумки діяльності. Червень 2019

Участь у семінарах, конференціях

Центр «Флоренс» взяв участь у першому Форумі громадських організацій Запорізької області. Окрім участі у обговоренні актуальних питань громадянського суспільства, наші фахівці відвідали одну із секцій заходу: «Фінансування громадських організацій: шляхи пошуку ресурсів для реалізації проектів».

Приємно та дуже важливо, що ініціатором провести форум та зібрати громадські організації на одному майданчику, є саме облдержадміністрація, профільний Департамент.   А також позитивною була можливість побачити велику кількість громадських організацій в Запорізькій області.

 

Практика студентів

У червні завершилась практика студентки І курсу магістратури факультету соціології та управління Запорізького національного університету (спеціальність «соціальна робота»).

«Спочатку мені було дуже страшно спілкуватись із дітьми. Але потім, я зрозуміла, що ця практика дала мені набагато більше, ніж я сподівалась. Адже особливі люди живуть поруч з нами. І якщо раніше при зустрічі я ніяковіла та відводила погляд, то тепер я знаю як потрібно реагувати та що робити, а чого точно не робити.»

 

Проект «Я –красива!»

На початку місяця відбулася заключна зустріч з учасницями проекту «Я – красива!»-5. Учасниці ділились враженнями від участі у проекті. Найбільше всім запам’ятався похід до салону краси, цікаві вправи, доброзичливе ставлення організаторів проекту та дружні відносини у групі.

На згадку кожна жінка отримала сертифікат про участь, власний портрет та календар на наступний рік з фотографіями всіх учасниць.

«З проекту я візьму нових друзів та впевненість в тому, що я ще Жінка!»

«Мені 76 років і мені вчора запропонували вийти заміж! Я, правда, відмовила але сам факт! Він навіть став відвідувати мою церкву аби частіше бачитись зі мною.»

 

Співпраця з іноземними фахівцями

В рамках візиту до Запоріжжя, до Центру «Флоренс» завітали директори  Менонітських Центральних комітетів з різних куточків землі.  Наші фахівці виступили з презентацією діяльності організації за найбільш актуальними напрямами діяльності.

 

Проект «Кенгурятко»

 

Проект «Кенгурятко» здійснює ранню психологічну реабілітацію для дітей з особливими потребами від 2 до 7 років.

Протягом місяця 6 дітей відвідували заняття з проекту «Кенгурятко». Була проведена 1 консультація.

У червні місяці М. став більш уважним, посидючим, почав виконувати прості інструкції, опановує навички моторної та мовної імітації; Л. активно вчить абетку, вчиться говорити словосполучення, знайомиться із цифрами; М. опановує мовну імітацію, став більш рухливим, веселим, поступово звикає до дитячого колективу; Л. розширив словниковий запас, вивчив нові словосполучення, розвиває логічне мислення.

Ми дуже радіємо успіхам наших малюків, та бажаємо їм та їхнім батькам гарного відпочинку, сил та натхнення для подальшої кропіткої роботи! До зустрічі у новому навчальному році! Ми чекаємо на вас!

 

Програма «Кенгуру»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма «Кенгуру» здійснює ранню соціальну реабілітацію дітей з особливими потребами з 2 до 7 років.

В червні групу відвідувало 13 дітей.

1 червня в День захисту дітей ми влаштували для наших малюків та їх батьків  пікнік на острові Хортиця. Сімейне свято вдалося на славу! Тематичне свято у дусі супергероїв сподобалася і дітям, і батькам. Батьки разом з дітьми робили грим на обличчі, одягали чарівні браслети, боролися зі злом, змагалися в кмітливості та багато іншого. Все це показало батькам, як багато здібностей мають їхні малюки та згуртувало всю родину разом.

Зустріли літо у воді. Малюки купалися в надувному басейні, обливалися водяними пістолетами, мили ноги після прогулянок.

Щоденні прогулянки на дитячому майданчику приносили дітям неймовірне задоволення. Діти грали в піску, наздоганяли одне одного, грали у піжмурки та ін. Також в цьому місяці ми провели інтерактивну гру в піратів на майданчику. Діти були активними і задіяними в усіх видах діяльності: шукали скарби за мапою, складали монети, проходили крізь сипучі піски, втікали від злого крокодила. Ми змогли придбати розбірний кольоровий килим. Тепер діти можуть спокійно посидіти і відпочити на килимку, пограти в спокійні ігри.

Клоуни «Сміхоноси» завітали до малюків. Кожна дитина не залишилася байдужою до веселощів та пустощів наших клоунів. Навіть найсерйозніші малюки не змогли встояти проти їхніх чар. Дуже вдячні вам за це!

В червні ми здійснили прогулянку до Дубового гаю. Діти малювали на асфальті, виконували зарядку в парку, влаштували пікнік, грали в м’яча, збирали шишки для поробок та спостерігали за живаю природою (качки, лебеді, птахи, рибки і навіть черепаха).

 

Програма «Здорове покоління»

На запрошення школи №111 було розроблено та проведено заняття з профілактики булінгу для молодших школярів, що відпочивають у літньому шкільному таборі.

Залишити відповідь