Підсумки діяльності: Серпень 2019

Семінари, конференції, круглі столи

Фахівці ЗОГО «Флоренс» взяли участь у дводенному тренінгу «Ефективне управління конфліктами: медіаційні компетенції» від БО «БФ «Карітас Запоріжжя». Наші співробітники поглибили знання щодо моделей ненасильницького розв’язання конфлікту, етапів розвитку конфлікту, стратегій поведінки в конфліктних ситуаціях тощо.

Триває робота над підготовкою до конференції та святкування 15-річчя Центру «Флоренс».

 

Проект «Кенгурятко»

Проект «Кенгурятко» здійснює ранню психологічну реабілітацію для дітей з особливими потребами від 2 до 7 років.

Протягом місяця 4 дитини відвідували заняття з проекту «Кенгурятко». Була проведена 1 консультація для батьків, які виховують дитину з особливими потребами.

У цьому місяці М. почав повторювати слова за дорослим, вчився спілкуватися за допомогою простих речень, продовжує вивчати цифри та букви; Л. активно наслідує дії дорослого, впевнено почуває себе на групових заняттях; Г. вчить нові слова, вчиться відповідати на прості питання, запам’ятовує букви і цифри.

Вітаємо всіх з початком нового навчального року! Ми певні, що цей рік буде наповнений новими перемогами наших малюків!

 

Програма «Кенгуру»

Програма «Кенгуру» здійснює ранню соціальну реабілітацію дітей з особливими потребами з 2 до 7 років.

В серпні групу відвідувало 17 дітей. Було проведено 2 індивідуальних консультації з сім’ями. 3 нових дітей почали відвідувати програму «Кенгуру». Дуже добре, що всі діти навчаються взаємодії, ладнати одне з одним, домовлятися.

Новий рік починаємо з новими людьми. В нашій програмі змінився фізреабілітолог. Малюки з радістю прийняли нову людину і вже встигли потоваришувати..

Особливо приємно було бачити, що деякі батьки продовжували працювати з малюками і під час відпустки. К. самостійно їсть, без допомоги дорослих; у С. значно покращилась дрібна моторика (легко справляється зі шнурівками та нанизуванням бусин); у Н. з’явилась посидючість та уважність.

Розпочали свою роботу музичний терапевт та логопед. На музичних заняттях більшість дітей вже приймають активну участь (підспівують, танцюють, повторюють рухи за спеціалістом та багато іншого). «Новенькі» діти поступово включаються в цей процес.

На заняттях з логопедом діти вже показують хороші результати.

Шкода, що через технічні причини, на початку місяця діти деякий час не могли гратись на дитячому майданчику. Дякуючи зусиллям наших працівників,  батьків та інших небайдужих людей, дитячий майданчик швидко відновили. Дітлахи залюбки проводять час на свіжому повітрі: бавляться з кольоровими стрічками, збивають кеглі, грають в пісочниці, відпочивають на килимку, катаються з гірки тощо. Не забуваємо поливати квіти біля майданчика. Після прогулянок дітям подобається мити ніжки в теплій воді – починаємо загартовуватися.

В цьому місяці наші вихованці відвідали дитячий кінозал, де переглядали мультфільм про лисицю, ведмедя і велосипед і те, як погано обманювати один одного. Радісною була новина мами одного з вихованців.  Ж. на канікулах зміг відвідати справжній кінотеатр, і переглянув весь мультфільм (супроводжуючи звуками, але спокійно)!

Також триває підготовка до приїзду керівника з німецької сторони доктора Д. Даммерінга.

 

Проект «Шкільна медіація»

В межах проекту «Шкільна медіація» були проведені бесіди з координаторами майбутніх “Шкільних Служб Порозуміння” (школа №80 та школа №51). В школі №80 було проведено презентацію проекту на педагогічній нараді, тож роботу в цьому закладі можна вважати розпочатою. Презентацію в школі №51 заплановано на початок вересня.

 

Проект «Я-красива»

Відповідно до запитів групи жінок золотого віку йде обговорення про проведення шостої групи учасниць в січні 2020.