Підсумки діяльності: Березень 2019

Участь у семінарах, конференціях

 

Традиційно фахівці ЗОГО «Флоренс» прийняли участь у семінарах та саміті наших колег із Менонітського Центрального Комітету. Мета саміту – ознайомлення партнерів з діяльністю інших організацій. Окрім практичних занять із написання звітів за грантами та використання «Рекомендацій із захисту прав дитини» у діяльності організації, було дуже цікаво послухати виступ Джосефа Кемпбела «Досвід Північної Ірландії: 30-річний шлях до миру». Були представлені різні форми використання принципів сімейної медіації, в конфліктних ситуаціях після військових дій, церкві. Продовжується підготовка до конференції «Гуманізація та демократизація українського суспільства в контексті україно-канадських відносин» разом с Запорізьким національним університетом.

 

Шкільна медіація

У березні було проведено 5 медіацій (10 школярів). Одну медіацію було проведено для учнів 4 класу. Це був перший досвід медіаторів вирішення конфлікту для початкових класів. Конфлікт між дівчатами був давній, проте звернувшись до шкільної служби порозуміння, вони змогли розібратись у ситуації та дійти згоди.

Було проведено 4 заняття для учнів початкових класів (приблизно 106 учнів) на розвиток ефективної комунікації та оволодіння навичками неконфліктної поведінки.

Координатором служби «Ерідан» було написано статтю до шкільної газети на тему «Булінг – хвороба колективу». Також координатор цієї служби провела тренінг для батьків підлітків (11 осіб) «На шляху до взаєморозуміння» для якого в тому числі було використано матеріали із курсу підготовки медіаторів.

Для обговорення проведених медіацій та підготовки до профілактичних занять зі школярами було проведено 6 засідань медіаторів.

У березні фахівці ЗОГО «Флоренс» були запрошені на конференцію «Медіація і діалог в громаді: досвід сьогодення та перспективи розвитку», організовану БФ «Карітас-Запоріжжя». Ми поділилися власним досвідом розвитку шкільної медіації.

 

Програма «Практика студентів»

Цього місяця практику у ЗОГО «Флоренс» відвідало 24 студента Економіко-правничого коледжу ЗНУ (майбутні соціальні педагоги та психологи) та одна студентка факультету Соціальної педагогіки та психології ЗНУ (магістр соціальної роботи).

Студенти знайомилися із навичками ефективної комунікації; прийняли участь у розмові із керівником програми «Кенгуру» щодо шляхів взаємодії з дітьми з особливими потребами, формами та методами роботи із такими дітьми; приймали участь у прогулянках вихованців програми «Кенгуру». Також студенти разом із нашими малюками розпочали активно готуватись до концерту – ближче знайомляться один з одним та вивчають рухи для танцювального номеру.

 

Проект «Територія Z»

У цьому місяці ми підводимо підсумок трирічної роботи за проектом «Територія Z». Нам шкода розлучатись з уже добре знайомими класами. Адже за три роки роботи ми встигли багато чого пройти разом: і створювали власні благодійні проекти, і приймали участь у квестах та вікторинах, і вчились  дізнаватись нове один про одного тощо.

Як результат роботи за проектом, фахівцями ЗОГО «Флоренс» було створено 3 методичних посібника. Згодом комплекти цих посібників буде передано в кожну школу-учасницю проекту для подальшої самостійної роботи зі збереження здоров’я школярів. Також для кожного класу, який приймав участь у проекті, було створено пам’ятний колаж із фотографій учнів за три роки. Після останнього заняття з кожним класом наші фахівці подарували колажі класним керівникам. Це викликало хвилю позитивних емоцій як серед вчителів, так і серед школярів.

Також у місцевій газеті «Запорізька правда» було опубліковано статтю про наш досвід роботи у школах із формування здорового способу життя школярів.

З метою розповсюдження інформації про проект було проведено форум для шкільних психологів. Участь прийняли 24 фахівця. Також в рамках обговорення теми «Пропаганда здорового способу життя серед школярів» відбулася зустріч з магістрами-психологами Запорізького національного університету. 

 

Соціальні акції

Ми розпочали активну підготовку до ювілейного інтегративного концерту «Світ великих сердець». Для нас це дуже відповідальна місія! Організовувати подібний захід 10 років поспіль дуже складно. Цього року було вирішено дещо змінити форму заходу. Також у цьому році ми вирішили провести брифінг перед початком свята з метою висвітлення події та привернути увагу адміністрації та мешканців міста до важливості проведення подібних заходів.

На даний момент вже підписано договір із БК «ЗАЗ» про оренду приміщень для проведення свята та активно йде відбір концертних номерів.

Також ми щиро вдячні керівнику Служби у справах дітей Матвєєвій А.І. за надані подарункові набори для привітання учасників концерту та директору РА «Реіз» Леоніду Снігуру за дизайн нового логотипу свята!

 

Програма «Кенгуру»

  

Програма «Кенгуру» здійснює ранню соціальну реабілітацію дітей з особливими потребами з 2 до 7 років.

В березні 16 дітей відвідувало групу «Кенгуру».

Разом із малюками відзначали жіноче свято: із задоволенням готували подарунки для мам та бабусь. Вітальні листівки, квіти з паперу принесли радість батькам малюків. Багато іменинників у нас було в березні. Всі вони отримали подарунки, привітання, увагу та хороший настрій!

Ми вже закінчили зимовий сезон і востаннє в цьому році побували в сауні з басейном. Дуже вдячні керівництву сауни «Лагуна», де завжди чисто, охайно, теплий басейн і посмішки на обличчях співробітників. Діти отримали море задоволення: цікаві активні ігри в басейні з м’ячем, гідромасаж, м’яка сауна, приємне чаювання.

Неймовірно цікаві завдання проводила Алла Володимирівна з дітками для відпрацювання дихання. Діти дмухали на м’ячики, задували їх до будиночків, здували краплинки дощу з хмаринок, грали в футбол ватяними м’ячиками.

Вивчаючи тему «Рослини», діти не лише розглядають картки, виробляють поробки в майстерні, малюють квіти, але й спостерігають за появою рослин біля дитячого майданчика. 

Наші педагоги відвідали семінар-практикум із захисту прав дітей, а також фестиваль педагогічних ідей, де ознайомилися з новими ідеями та технологіями роботи з дітьми.

 

Проект «Кенгурятко»

Проект «Кенгурятко» здійснює ранню психологічну реабілітацію для дітей з особливими потребами від 2 до 7 років.

Протягом місяця 6 дітей відвідували заняття з проекту «Кенгурятко». Було проведено 2 консультації.

Проект «Кенгурятко» успішно працює вже протягом 7 місяців. І щомісячно ми здійснюємо моніторинг розвитку наших малюків і, повірте, успіхам дітей ми радіємо не менш, ніж їх батьки! У. вчиться відповідати на питання, будувати перші фрази, розширює словниковий запас, стала більш контактною по відношенню до інших дітей; Д. вчиться правильно будувати фрази, звертання до іншої людини, прохання, вчиться розпізнавати різні емоційні стани, знайомиться з поняттям причинно-наслідкового зв’язку; М. став більш контактним, проявляє інтерес до різних видів діяльності, звертає увагу на дорослого.

Ще раз хочемо наголосити, що корекційна робота з дитиною це процес, який повинен тривати кожну хвилину. Саме батьки відіграють головну роль в успішній реабілітації та адаптації дитини до соціуму. Своєчасне виконання рекомендацій спеціалістів, щоденна кропітка праця, розуміння особливостей розвитку дитини – це запорука успіху. А ми завжди готові прийти вам на допомогу!

 

Проект «Я – красива!» – 5

Проект “Я – красива!” Зустріч друга.
Що потрібно знати жінкам у віці 60+ про догляд за обличчям? Як за 5 хвилин звичайний макіяж перетворити на вечірній? Які помилки зазвичай виникають при нанесенні макіяжу? Відповідь на ці, та інші питання вже знають наші учасниці проекту “Я – красива!”

 

Навчання практиків соціальної сфери

В березні відбулася зустріч з представниками Ресурсного Центру Комунарівского територіального відділу. Фахівцям Центра «Флоренс» було запропоновано взяти участь в конференції в травні 2019 року. 
З метою підвищення кваліфікації, представниця нашої організації відвідала тренінг міжнародної медіаторки Еви Рамбали “Ненасильницьке спілкування” у м.Київ.

 

 

 

 

Залишити відповідь